divendres, 19 de juliol del 2013

EL FONS DE SOLIDARITAT INTERNACIONAL FA 20 ANYS

La HOAC ve desenvolupant, des de l'any 1991, aquesta iniciativa de solidaritat internacional com a expressió de la nostra consciència obrera cristiana. Al llarg d'aquests anys aquest Fons de Solidaritat Internacional ha donat suport i finançat més de cent cinquanta projectes a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

La finalitat del FSI és doble: donar a conèixer la situació en què es troben els treballadors i treballadores dels països del Sud i recaptar fons per a la seva formació i promoció.

Entenem la formació com l'eina fonamental per aconseguir el protagonisme i promoció de les persones i col · lectius més empobrits, que desenvolupi la dimensió social de la fe cristiana i els porti al compromís per transformar la seva realitat.

Aquest fons és una iniciativa que no pretén entrar en competència amb altres existents d'ajuda i promoció als països del Sud. La HOAC vol fer-ho des de la seva especificitat, contribuint a la formació de militants obrers cristians.

Aquest vídeo us mostra aquesta història del FSI durant aquests 20 anys.

També podeu consultar els projectes amb els qual col·laborem:

dimarts, 9 de juliol del 2013

COL·LECTIUS CRISTIANS PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT

La HOAC i la JOC de Madrid, juntament amb la Federació Estatal de Professors d'Ensenyament Religiós, Professors Cristians de l'Educació Pública, Cristianes i Cristians de Base de Madrid, la Parròquia Sant Carles Borromeo, el Fòrum de Capellans de Madrid i el Fòrum "Tender Puentes", s'han sumat a la crida sobre la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) en què es defensa "una educació pública de qualitat que permeti l'accés dels més necessitats a tots i cadascun dels seus nivells i recursos " i demanen la implantació d '"una assignatura sobre el Fet Religiós amb un currículum no confessional de rigor acadèmic, plural, respectuós i no vinculat a cap confessionalitat ni autoritat religiosa, sinó acadèmica.

Podeu llegir el manifest adjunt:

divendres, 5 de juliol del 2013

SOLUCIÓ GLOBAL I DIGNA A L'EXCLUSIÓ SOCIAL DELS ASSENTAMENTS

SOLUCIÓ GLOBAL I DIGNA ALS ASSENTAMENTS

La Goac de Barcelona i Sant Feliu ens adherim al manifest "Per una solució global i digna a l'exclusió social dels assentaments"
Alhora que donem el nostre suport, us animem a participar a la convocatòria que el proper dimarts 9 de Juliol a les 17h a la plaça de Sant Jaume, amb motiu de la reunió amb l'alcalde de Barcelona per intentar trobar una solució digna tal com expressa el manifest que signem i us adjuntem.


25 ANIVERSARI DE LES BRIGADES INTERNACIONALS DE PAU DE L'ESTAT ESPANYOL

25 ANIVERSARI PBI DE L'ESTAT ESPANYOL

A la GOAC pensem:
"La veritable pau és fruit de la justícia: només el camí de la justícia és constructor de la pau. En una situació d'injustícia no és possible la veritable pau. Per això, per construir la pau és decisiu i imprescindible combatre les causes de la injustícia, que és violència i engendra violència: la desesperació econòmica, les injustes desigualtats socials,l'opressió política… Però, al costat de l'anterior, la veritable pau és fruit de l'amor: on no hi ha reconeixement entre les persones i els pobles, on no hi ha respecte a la dignitat de cada persona,no pot haver-hi pau. Per això, la millor perspectiva per a la construcció de la pau és la de la cerca de la fraternitat universal, de la cooperació, la col·laboració, la solidaritat i el servei mutu… tot això expressions de l'amor."

Per això ens fem ressò de la tasca que es fa per contribuir a la construcció d'aquesta pau per part de les PBI. Us fem arribar el testimoni del nostre company Fermín Rodrigo durant aquest temps a aquesta organització.
També podeu enllaçar amb les PBI i podreu trobar molta més notícia de la seva tasca.