diumenge, 18 de desembre del 2011

DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS, NO A LES RETALLADES


El poble de Catalunya pateix una degradació sense precedents dels serveis públics, especialment del nostre sistema sanitari. Cada dia aquest govern de la Generalitat aplica noves retallades pressupostàries justificades segons ell per la crisi econòmica, alhora que perdona impostos als més rics o membres del govern evadeixen impostos a l’estranger. Aquestes retallades no suposen cap solució a la crisi, perque aquest govern es nega a augmentar els ingressos via impostos a les grans fortunes . Aquestes retallades són la base d'un intent de transformació dels serveis públics en negoci privat i dels nostres drets socials constitucionals en simple mercaderia.



El pressupost de la Generalitat del 2011 assignat a Sanitat Pública s'ha reduït un 14.2% respecte al de l'any anterior. Aquest fet té com a conseqüència múltiples restriccions de serveis professionals, proves mèdiques, materials terapèutics i disponibilitat de llits i quiròfans, augmentant notablement les llistes d'espera. Centres d'atenció primària han vist reduïts o suprimits els seus serveis d'urgències, empitjorant la qualitat assistencial en situacions límit.La situació encara serà més greu el 2012 donat que està prevista una nova disminució del pressupost de sanitat del 5% sobre la ja aplicada aquest any. Hi ha alternatives abans d'aplicar aquestes retallades, com la generalització de medicaments genèrics i ajustar la seva presentació comercial a la posologia de la recepta mèdica, entre d’altres mesures. És fals que el sistema sanitari català generi molta despesa. La mitjana europea de despesa sanitària per habitant i any és de 2103 €, mentre que actualment a Catalunya el govern destina només 1179 €. Així mateix, és fals que no es disposi de fons públics per finançar el nostre sistema sanitari. Les entitats de crèdit espanyoles en dificultats financeres han rebut aquests últims tres anys més de 146.000 milions d'euros en subvencions públiques per part de l'Estat espanyol.
Es per tot això que:
Manifestem el nostre total rebuig a la política de desmantellament i privatització del nostre sistema de Sanitat Pública i al deteriorament de la resta de serveis públics com l'educació o les prestacions socials.
Condemnem les decisions del govern de Convergència i Unió i del conseller de Sanitat Boi Ruiz, anterior president de la patronal sanitària privada catalana, per les seves negatives conseqüències en la salut i el benestar de la població.
Ens neguem a acceptar decisions polítiques imposades per un sistema poc representatiu que rebutja el debat, subordina les seves decisions a interessos econòmics particulars i no té en compte a la societat civil.
Defensem per tots els catalans i catalanes , sense discriminació pel seu nivell de renda personal tres drets com a valors en sí mateixos: el dret al treball amb un sou digne i condicions justes, el dret a una sanitat universal i de qualitat i el dret a l'educació pública, perque una societat que renuncia a defensar aquests valors acabarà sent testimoni de la generalització de la injustícia, la ignorància, el sofriment i la pobresa.
DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS. NO A LES RETALLADES.