diumenge, 25 de març del 2012

CAP A LA VAGA GENERAL

El treball que els moviments i les organitzacions de la classe obrera fan vers la justícia social és fortalesa de tots i totes. Retornem-la amb les nostres accions també justes.




LA FAVB DÓNA SUPORT A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL
PER AL DIA 29 DE MARÇ
Totes les forces sindicals convoquen una vaga general per al proper 29 de març en contra de la Reforma Laboral recentment aprovada. Com ja vam explicar a l’editorial del número 122 de Carrer, considerem aquesta reforma un greu atemptat als drets laborals de la majoria de la població, amb conseqüències de llarga durada per a l’equitat, la seguretat, la llibertat i els drets individuals i col·lectius.
La reforma està en la mateixa línia que les retallades i privatitzacions de serveis públics essencials i les polítiques socials i fiscals regressives que s’estan aplicant amb l’excusa de la crisi econòmica. Una crisi generada en el desgavell del sector financer i empresarial i que, en comptes de donar pas a un altre tipus de polítiques, està reforçant fins a nivells insuportables la demolició dels drets assolits després de molts anys de lluites socials.


Per això la Junta de la Favb ha decidit, juntament amb moltes altres organitzacions
socials, donar suport a la convocatòria de vaga i fer una crida perquè totes les entitats adherides dediquin el seu treball dels propers dies a fer que la vaga sigui un èxit. Aquells que diuen que no servirà de res, o que ara no toca, o que els seus efectes seran negatius, ho fan per desmoralitzar-nos, perquè temen que una mobilització massiva faci palès el rebuig a aquestes polítiques. Sempre ens hem hagut d’enfrontar amb aquests raonaments: forma part de les maniobres de desmobilització. Per això també cal que fem un esforç per evitar que la desmoralització col·lectiva doni pas a noves agressions.

Us proposem una sèrie d’iniciatives a fer abans del dia 29:
• Impulsar, participar, col·laborar amb totes les forces de cada barri i districte en la creació de comitès de vaga unitaris que impulsin l'activitat a cada territori.
• Utilitzar els vostres mitjans de comunicació (revistes, pàgines web o altres canals) per explicar les raons de la vaga.
• Organitzar activitats informatives amb els vostres associats (si necessiteu suport,
tractarem de cercar-lo).
• Participar amb la vostra experiència a les mobilitzacions del dia 29 per fer que
siguin un èxit.
És evident que el termini de convocatòria és molt curt i potser no ho podrem fer tot. Però segurament ni la reforma laboral ni les retallades s’acabaran el dia 29 i, per tant, haurem de continuar treballant en aquesta direcció.
Barcelona, 14 de març de 2012

FAVB Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona Tel: (+34) 93 412 76 00
Fax: (+34) 93 412 58 88 C. Obradors 6-8 baixos 08002 Barcelona mail: favb@favb.cat