TREBALL DIGNE PER A UNA SOCIETAT DECENT

diumenge, 4 de febrer de 2018compromesos amb els més empobrits

Joaquín García Abellán (Chipola) i el sacerdot consiliari Joaquín Sánchez, es troben entre els encausats que seran jutjats la setmana que ve a Múrcia per ser activistes de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH).


Compartim amb vosaltres el comunicat que la Hoac de la Diòcesi de Cartagena ha elaborat per aquest motiu, i que difonem i recolzem des de la Goac de Barcelona-St.FeliuCOMUNICAT

Dos militants d'aquest moviment de l'Església, el consiliari Joaquín Sánchez i Joaquín García Abellán «Chipola», es troben entre els encausats que seran jutjats la setmana que ve a Múrcia.
Els i les militants de la Germandat Obrera d'Acció Catòlica (HOAC) de la Diòcesi de Cartagena, volem expressar la nostra solidaritat i suport als membres de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) que es troben encausats en procediments judicials en aplicació de la «Llei Mordassa» i de la reforma del Codi Penal, que seran jutjats en els pròxims dies a Múrcia.
La HOAC, com a moviment apostòlic encarnat en el món del treball, s'uneix al dolor ia la inquietud que pateixen milers de famílies davant el risc de desnonament dels seus habitatges, o per les condicions que pateixen en la seva vida diària a l'hora de fer front a les seves despeses d'alimentació, educació o pagar els rebuts de la llum, l'aigua o el gas.
Així mateix, volem mostrar el nostre compromís i reconeixement a la PAH, que s'ha fet visible des de fa anys el drama i la injustícia dels desnonaments, per defensar fins a les últimes conseqüències el dret a l'habitatge que recull la nostra Constitució.
En el cas dels processos judicials en què estan encausats els activistes de la PAH, apel·lem a que els jutges i els denunciants tinguin en compte i prevalgui el dret a l'habitatge ia la solidaritat, davant del rebuig a la recerca de solucions que afavoreixin la conservació de l'habitatge per part de les famílies afectades.
La criminalització d'aquestes accions no violentes -com succeeix amb els sindicalistes processats en diferents llocs d'Espanya- no impedirà que la solidaritat es
demostri al carrer o a les ocupacions pacífiques de bancs per fer visible les injustícies.
Com a creients en Jesús de Natzaret tenim molt present el crit del papa Francisco als participants en les Trobades Mundials de Moviments Populars, en què a més de terra i treball va reclamar «un sostre, una casa per a cada família».
Aplaudim i ens solidaritzem amb aquests membres per posar-se al costat dels que menys tenen, i en aquest cas s'estan veient privats d'un dret fonamental, l'habitatge. Creiem que estan fent present el missatge de Jesucrist, del regne de l'amor, a l'estar amb els que tenen més difícil viure en aquesta societat dignament.
Fem una crida a totes les persones de bona voluntat a unir-se, i solidaritzar-se amb els encausats per lluitar pel dret a l'habitatge. Demanem que la solidaritat i l'ajuda no siguin criminalitzades i que prevalgui el dret de la família a un sostre.Solidaritat amb la PAH i amb els nostres germans¡¡¡¡¡