dimarts, 20 d’octubre del 2009

Comunicat de l'Assemblea Diocesana de la GOAC de Barcelona

El cap de setmana 10 i 11 d’octubre homes i domes de la GOAC, persones creients i treballadores ens hem aplegat a Cabrera de Mar per compartir i acordar que farem aquest curs 2009-10 per seguir construint el Regne de Déu. Al nostre cor i al nostre pensament ressonen encara les paraules repetides i sentides a la nostra XII Assemblea General, a l’agost d’enguany, amb 800 militants de la Hermandad Obrera de Acción Catòlica de tot l’estat espanyol y amb molta més gent estimada i convidada: “Sentim, pensem i actuem de forma que ens humanitzi i que aquesta sigui una nova proposta pel Món obrer”.

Necessàriament ha de ser una forma diferent a la manera de viure del sistema capitalista que ens deshumanitza i genera víctimes i amb el qual no volem col·laborar.

Al nostre voltant, aquí a Catalunya, augmenten els EROs que deixen a persones i famílies senceres sense mitjans de subsistència. Augmenta la pobresa i la inestabilitat laboral, d’habitatge, etc. Les grans empreses, els bancs i les administracions públiques mantenen estructures i estratègies que permeten augmentar els beneficis econòmics i el poder en mans d’uns pocs, mentre l’anomenada “crisi” minva les engrunes que sempre han caigut de les taules dels rics. L’objectiu que tothom pugui viure amb dignitat no és un objectiu per aquest sistema i es continuen creant lleis a tots els àmbits que generen greus diferències socials.

Als col·lectius més vulnerables de la nostra societat (les persones immigrades, la infància, les persones grans, malaltes, les dones, les persones treballadores amb poca qualificació professional, etc) augmenta el patiment, la impotència i la inseguretat per arribar a “fi de mes” amb els mitjans que aquest sistema possibilita mentre la riquesa pública es destina a enfortir la banca, a l’armament, a l’organització de grans esdeveniments...

La nostra planificació d’enguany afavoreix i ens empeny a treballar amb tu, amb vosaltres, sortint al carrer per denunciar d’injustícia, creant i enfortint nous espais de comunicació i solidaritat amb les persones més desfavorides del nostre planeta, de la nostra ciutat, dels nostres barris, del nostre lloc de treball, dels nostres grups de trobada.

Us tindrem present i us convidarem a les activitats, ja siguin organitzades per nosaltres o per altres col·lectius, orientades cap aquest fi: construir una humanitat on regni la Justícia, l’Amor i la Pau.

Volem igualment compartir amb vosaltres el Comunicat de la XII Asamblea General de la Hermandad Obrera de Accción Católica on refermem el compromís per viure com Jesucrist ens va ensenyar.

Homes i dones de la Germanor Obrera d’Acció Catòlica de Barcelona