divendres, 20 de maig del 2022

PARRÒQUIA DE SANT PERE ARMENGOL

75 ANYS: FRATERNITAT, VIDA, FIDELITAT, MISSIÓ

El passat cap de setmana 14-15 de maig de 2022, vam celebrar el 75 aniversari de la parròquia de St. Pere Ermengol, parròquia del barri obrer del barri del Besòs de Barcelona. Val a dir que  ja va existir una capella en honor al Sant als terrenys del barri de la Mina (St. Adrià del Besòs), a tocar de la ubicació actual, on va ser traslladada i consagrada com a parròquia al Sant, pel Bisbe Modrego, l'any 1946
La celebració va constar de dos actes, un el dissabte a la tarda als locals de la parròquia amb els testimonis de gent de diferents etapes. Va ser un goig escoltar i recordar les vivències de tanta gent al voltant de la comunitat, la seva acollida i el servei que ha donat a la gent del barri durant tants anys. Entre altres hi van participar militants de la GOAC donant testimoni del seu pas per la comunitat, fent referència al seu caminar en el MIJAC i la JOC.  Després vam compartir una bona xocolatada.
El diumenge vam tenir una missa d'acció de gràcies presidida pel Bisbe auxiliar, Mn Xavier Vilanova. L'església estava plena com feia anys que no es veia.
Tot plegat va ser molt emotiu. Ah! i després vam tenir un pica-pica al pati de la parròquia. 
Som uns quants els/les militants de la GOAC que vam passar anys de la nostra joventut a St. Pere Ermengol, portem la comunitat parroquial i tot el que hi vam viure al nostre cor.