divendres, 26 de novembre del 2021

Comunicat de solidaritat de la GOAC de Barcelona-Sant Feliu amb les treballadores de Cadis i extensiva a altres mobilitzacions

 Després de nou dies de vaga, les centrals sindicals i la patronal han signat un nou conveni per regular les condicions laborals del sector del metall a Cadis.

Més enllà de la bona notícia d'un acord, ratificat per les assemblees de treballadores i treballadors, tots els membres de la Germanor Obrera d'Acció Catòlica de Barcelona - Sant Feliu (GOAC) volem expressar el nostre reconeixement i la nostra solidaritat amb la lluita que han mantingut els i les treballadores.

Alhora, volem denunciar la violència policial contra les protestes dels col·lectius de treballadores i treballadors i la permanent criminalització que s'expandeix per les xarxes socials i alguns mitjans de comunicació en contra de la necessària mobilització que hem d’organitzar per defensar avui drets laborals conquerits, i sobretot per intentar millorar aquestes condicions en el futur.

El sector del metall a Cadis pateix com a tants altres sectors econòmics i industrials una gran precarietat, basada en la temporalitat i els baixos salaris, tot fent que la vida digna de moltes persones treballadores sigui avui una utopia. 

Així doncs, la GOAC de Barcelona-Sant Feliu fa una crida a tota l'Església i en particular a la Pastoral Obrera a reivindicar unes condicions laborals dignes, que facin tancar la bretxa de desigualtats que patim i poder construir una societat decent a fi de viure com veritables germanes i germans.

I ens comprometem en els nostres àmbits laborals, de vida i de compromís obrer-cristià a continuar en i amb molts col·lectius de treballadores i treballadors que avui reivindiquem i lluitem (Cotronic, Sidenor, Nissan, Marea Pensionista i tants d'altres) per unes condicions laborals i d’existència dignes. 


Germanor Obrera d’Acció Catòlica de Barcelona-Sant Feliu 

26 de novembre de 2021