dimecres, 10 de desembre de 2008

Informació de les ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació)

Sintermetal, que ha cerrado el periodo de consultas sin acuerdo y a la espera de lo dictamine la autoridad laboral de un ERE temporal de 66 dias que afecta a 280 trabajadores, y con un futuro de posible cierre de la empresa en el plazo de un año si juzgamos por los últimos movimientos del accionariado de la compañía.
Nissan: 1680 treballadors afectats
Pirelli: 280 treballadors afectats
Acciona: 322 treballadors afectats
ONO: Fins 1298 persones
Gonvarri: 187 treballadors afectats
Hutchinson: ERO temporal de 490 treballadors
Ficosa: ERO temporal de 868 treballadors
Sanofi-Aventis: 180 (23 a Catalunya) treballadors afectats
T-Systems: 550 a tot Espanya (270 a Catalunya)
Frigo-Unilever: ERO tancat (Retirat, després de l’anunci de compra per part de Farggi. Estan en negociació)
Visteon: 230 treballadors afectats (tota la plantilla)
Freudenberg: 141 treballadors afectats (tota la plantilla)
Tyco: 209 treballadors afectats, acord signat Informació de l'acord
Estampacions Sabadell: 226 treballadors afectats per un ERO temporal
Esteban Ikeda: 108 rescissions i temporal de 19 dies per a la resta de plantilla
SEAT: Afectarà a 4.000 treballadors
Simon: Afecta a 80 treballadors
Filatures Balsareny: 45 treballadors afectats (tota la plantilla)
Eurofil: 70 treballadors afectats, tota la plantilla
Texel: 30 treballadors (tota la plantilla). Acord signat.
Ceràmiques del Foix: 72 treballadors afectats
Anglès Textil: 97 treballadors afectats
Utymat: Afecta a 48 treballadors
Aconda Paper: Afecta a 240 treballadors (tota la plantilla)
Torraspapel: 213 treballadors afectats Informació de l'ERO
EDS: Anunciats 9.300 acomiadaments a Europa. A Catalunya té 1.500 treballadors.
Plastal: 43 treballadors afectats per l'ERO 231 més, afectats per un ERO temporal
Comforsa: 70 treballadors afectats per un ERO temporal
Mahle: Afectats 250 treballadors per un ERO permanent i 462 de forma temporal Informació de l'ERO
Magneti Marelli: Afectada tota la plantilla (800 treballadors) per un ERE temporal.
Hilaturas Moca: Afectats 30 treballadors (tota la plantilla)
Filatures Puigdemont: 58 treballadors afectats (tota la plantilla)
Tèxtil Sanpere: Afectats 20 treballadors.
Delphi: 800 treballadors afectats per un ERO temporal Informació de l'ERO
Mobles Mesegué: 30 treballadors afectats per un ERO temporal de 3 mesos
Cie Automotive: 300 treballadors (tota la plantilla) afectats per un ERO temporal.
Eiffage Energia: 152 treballadors afectats a tots els centres de Catalunya.
Ceràmiques Sugrañes: 85 treballadors afectats
Ace Cuberteros: 36 treballadors afectats (tota la plantilla)
Derivados del cemento Norden del grupo Prainsa, para su centro de Sallent (Barcelona), alcanzado un preacuerdo para indemnizar a los empleados afectados por la medida, que excluye a los trabajadores a partir de 52 años. Tiene también tres plantas en Francia y otras tres en Chile, ha adquirido el Grupo Alvisa, dedicado al sector del prefabricado para obra civil en España, y posee compañías para el montaje, las grúas, la construcción y las cubiertas.
Envasats Càrnics de Campllong. ERO temporal de 6 mesos (ACN) Campllong (Gironès).- L'empresa Envasats Càrnics Girona S.L., situada al polígon Industrial Les Ferreries de Campllong,
Smurfit Kappa: ERO de 19
Construcciones JC Crespo: ERO de 10 treballadors (tota la plantilla)
Kris Bijoux: ERO temporal de 5 treballadors
Welding Iron Mets: ERO de tota la plantilla (15 treballadors)
Grupo MYR 2005: ERO d'11 treballadors
Inyección de Componentes plásticos: ERO de 41 treballadors
Cunícula Les Olles: ERO de 6 treballadors
Ricard Mengual: ERO temporal de 2 treballadors
Armat i Ferralat: ERO de 6 treballadors
Muebles Mesegue: ERO temporal de 25-30 treballadors
Estejo: ERO temporal de 5 treballadors
Amover: ERO temporal de 20 treballadors
Xirinols: ERO de 8 treballadors (tota la plantilla)
Ryad-Fort: ERO de 6 treballadors (tota la plantilla)
Copemo corporación Cárnica: ERO de 57 treballadors
Ceràmica Belianes: ERO de 17 treballadors
Talleres Cabre: ERO de 14 treballadors
MERCK FARMA Y QUIMICA, S.L: ERE de 89 treballadors del centre de Mollet, octubre 25 més de Mollet.
Emtisa (Estampacions Metàl·liques i Transformats Industrials),
El proveïdor de components per a l’automòbil, Emtisa, propietat de Nissan, ha arribat a un acord amb el comitè de empresa per aplicar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal que afectarà els prop de 300 treballadors de la planta de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).
Emtisa preveu parar la producció els mateixos dies que ho faci la factoria de Nissan a la Zona Franca, ja que l’activitat principal de la companyia se centra en la fabricació dels bastidors dels tot terrenys Pathfinder i Navara de la firma nipona. Aquest expedient temporal afectarà la totalitat de la plantilla d’Emtisa, que ara és d’uns 300 treballadors.
Emtisa fundada el 1947, va ser adquirida per Nissan fa un parell d’anys amb l’objectiu d’incorporar a la seva estructura un dels seus proveïdors clau: el fabricant de les estructures metàl·liques dels seus tot terrenys.
Flexo
El proveedor Industrial Flexo, perteneciente al grupo multinacional Avon Automotive y dedicado a la fabricación de tubos de caucho para el sector del automóvil, ha presentado un Expediente de Regulación de Empleo (ERE) temporal en su planta de Sant Just Desvern (Barcelona) que afectará a poco más de un centenar de trabajadores durante 25 días en el primer trimestre de 2009.
Según confirmaron fuentes sindicales, la decisión de la empresa, que afectará a dos terceras partes de la plantilla, no tiene un impacto "tan importante" como en otras proveedoras porque Flexo está orientada especialmente al sector de camiones y cuenta con muchos clientes "fuera de España".
"Esta medida servirá para solucionar el problema coyuntural de caída de la demanda", aseguraron las mismas fuentes, que confiaron en alcanzar un acuerdo en la reunión que próximamente mantendrán el comité y la dirección. Además, Industrial Flexo ha abierto un plan de bajas "totalmente voluntario" para que puedan acogerse "unas seis o siete personas".
La empresa Envasats Càrnics Girona S.L., situada al polígon Industrial Les Ferreries de Campllong, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal de sis mesos per manca de liquiditat. L’empresa, fundada l’any 2001, dóna servei a la cooperativa de ramaders productors de Vedella de Girona. Abans de presentar l’expedient, que afecta nou treballadors, l’empresa ja havia passat per dificultats arran de la crisi econòmica. De fet, els 26 membres de la plantilla tot just aquesta setmana han cobrat la nòmina del mes d’octubre. Entre els clients més destacats de la càrnia hi ha la cadena de supermercats Caprabo. L’empresa es dedica principalment a envasar carn procedent de la cooperativa, tot i que també fan processos d’especejament. Compta amb 26 persones en plantilla i es troba situada al carrer camí de Riudellots del polígon industrial Les Ferreries de Campllong. Precisament, ara fa dos anys, la direcció va fer una forta inversió per adequar i ampliar la nau, i ara la crisi econòmica ha passat factura a les seves finances.
Presentat al Departament de Treball un ERO temporal de sis mesos que afecta nou treballadors de la plantilla. Els treballadors afectats per l’ERO i la direcció de l’empresa estan negociant l’expedient. Entre d’altres, sobre la taula hi ha la discussió sobre els terminis en què els afectats hauran d’anar a l’atur. L’acord entre la direcció de l’empresa i els sindicats ha estat possible ja que la companyia s’ha compromès a complementar la prestació de desocupació dels treballadors afectats per l’ERO fins al cent per cent del sou, incloses les pagues extres i vacances, segons que ha explicat a Efe el responsable de la Federació del Metall d’UGT al Baix Llobregat, Juan Antonio García.
Hisitex
Afecta 44 treballadors Òdena (Anoia).- Els treballadors afectats per l'ERO d'Hisitex, la planta que el grup tèxtil Antex té a Òdena, rebran 35 dies i mig d'indemnització per any treballat amb un topall de pagament de 21,3 mesos. Així ho ha ratificat aquesta tarda l'assemblea de treballadors que s'ha celebrat a la mateixa factoria.
Finalment, l'ERO afectarà 44 treballadors i no 50, com estava previst inicialment, i tres dels quals correspondran a prejubilacions. L'acord s'ha assolit per àmplia majoria perquè dels 109 treballadors que han participat a la reunió, només quatre s'hi ha manifestat en contra i tres s'han abstingut. El comitè d'empresa preveu que els primers acomiadaments es facin efectius d'aquí uns quinze dies.
Segons Òscar Molina, membre del comitè d'empresa, el nom dels treballadors acomiadats no es farà públic fins el proper dilluns, perquè si algun treballador que no es trobi a la llista està interessat a acollir-se a l'ERO mitjançant una baixa voluntària, ho pugui fer. Aquesta mesura busca reduir el número de membres de la plantilla que hauran de marxar de manera forçada.
Els empleats que no han quedat afectats per l'ERO veuran modificat el seu horari. En concret, treballaran una setmana de matí, una de tarda i una tercera de nit.
L'ERO, que es va entrar al Departament de Treball el passat 22 d'octubre, és un reflex de la crisi de l'automoció i la davallada de vendes de cotxes, que ha passat factura al grup tèxtil. Antex, dedicat a la fabricació de fil de polièster per a automoció, i un dels grups que va saber resistir millor l'embat de la crisi al tèxtil, es va veure obligat a prescindir de part de la seva plantilla per garantir la viabilitat del grup.
L'expedient afecta les diferents plantes que el grup té arreu de Catalunya. la plantilla està formada per uns 130 treballadors, el grup en prescindirà de 41 i tres més es prejubilaran. A Anglès (Selva) hi ha la seu administrativa i a les diferents plantes hi treballen 300 persones, l'ERO afectarà 19 empleats i 35 més es prejubilaran, han sol·licitat la baixa voluntària o es descol·locaran. I finalment, a Lliçà de Vall (Vallès Oriental), amb una plantilla d'una vuitantena de persones, la retallada afectarà tres treballadors. Abans de presentar l'ERO, el grup Antex havia intentat fer front a la crisi retallant contractes temporals i prescindint del personal que no estava en situació indefinida.