dimecres, 25 de gener de 2012

NO A LA DICTADURA FINANCERA. ATUREM LES RETALLADES


MANIFESTACIÓ UNITÀRIA
Dissabte 28 de gener a les 17h.
a la Plaça Catalunya.
Us esperem a totes i tots!!

Manifest de la Plataforma Prou Retallades


DAVANT LES POLÍTIQUES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DIEM:

“NO a la dictadura financera. Aturem les retallades!”

Les organitzacions socials que formem la Plataforma Prou Retallades, des dels àmbits de la salut, l’educació, el món del treball, la cultura, l’associacionisme veïnal, juvenil, de la gent gran i cívic del nostre país, denunciem les polítiques injustes de retallades indiscriminades i els increments de preus que perjudiquen fonamentalment les classes populars, que el Govern de la Generalitat de Catalunya situa en la proposta de pressupostos per a l’any 2012 i suposen un atac a l’actual model d’Estat de Benestar:

Exigim el reconeixement del dret a la protecció de la salut igual per a tothom i defensem el servei nacional de salut públic i de qualitat!
Exigim el dret a l’educació pública, equitativa i de qualitat!
Pel dret a uns serveis públics amb ocupació de qualitat i al servei de les persones!
Pel dret a l’emancipació juvenil i al treball digne per als joves!
Pel dret a una vida digne per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya!
Denunciem que el Govern de la Generalitat utilitza el missatge de la manca de recursos i la necessitat de les retallades per a encobrir una clara estratègia de desmantellament dels serveis públics, afavorir els interessos privatitzadors de determinats grups econòmics, la mercantilització d’aquests serveis, i que vulgui instal·lar la por i la resignació entre la ciutadania.

Reclamem l’aplicació d’un model alternatiu per sortir de la crisi i que s’aturin les agressions contra els drets de les persones, amb la defensa de l’Estat del Benestar i dels drets socials, com a única via per garantir la justícia i cohesió socials.

Exigim de tots els governs una aposta clara i decidida per una fiscalitat justa i mediambientalment solidària que faci pagar a qui més té, perquè l’esforç contributiu al bé comú es faci en funció de la riquesa i els recursos econòmics de cadascú, i una aposta clara i decidida en la lluita contra el frau fiscal i l’evasió fiscal, que permetria als governs recaptar milers de milions d’euros que farien innecessàries les actuals retallades. I també tenim mecanismes per equilibrar financerament el món, l’impost sobre les transaccions financeres n’és un.

Denunciem l’atac al model social europeu mentre es cedeix a les exigències del sistema financer internacional i es deixen de banda les necessitats dels ciutadans i ciutadanes, mentre cap dels directius responsables ha assumit les responsabilitats de la situació actual!

Per tot això, des de la Plataforma Prou Retallades volem fer sentir arreu que hi ha una altra manera de fer les coses, i que hi ha recursos econòmics que no s’estan recaptant que farien innecessàries les polítiques d’ajust tant dures i injustes i les agressions als drets socials i laborals de la ciutadania del nostre país, i permetrien una aposta clara per part del Govern en la creació d'ocupació i la garantia de la protecció social de les persones aturades, tenint en compte l’alarmant índex d’atur que no para d’augmentar al nostre país.

Hi ha alternatives, i per això no ens cansarem de denunciar el sentiment de resignació que es vol inculcar a la ciutadania de Catalunya. L’Estat del Benestar és un pilar fonamental de la nostra idiosincràsia com a poble i del model d’una Catalunya i un país de convivència i cohesió social, i que exigeix poder construir el seu futur sobre les bases de la solidaritat i la justícia social.
Contra les agressions a l’Estat del Benestar, continuem en acció!

ELS NOSTRES DRETS NO ES TOQUEN! PROU RETALLADES!

BARCELONA a les 17'00h - Rambla Catalunya/Ronda Universitat
TARRAGONA a les 17'30h - Estàtua dels Despullats
GIRONA a les 12'00h - Plaça de la Independència
LLEIDA a les 17'30h - Plaça Ricard Vinyes