dimarts, 3 de juliol de 2012

RESCATAR LES PERSONES

La GOAC de Barcelona-St. Feliu volem compartir la nostra indignació pel greuge entre el rescat als bancs i l’abandó de les persones.
Estem vivint en una situació de profunda crisi no només econòmica sinó també política, social, cultural i de valors. L'afany de lucre i el menyspreu a qui està ja patint les conseqüències es troba a l'arrel d'aquesta crisi. Grans empreses multinacionals i  entitats financeres s'han enriquit de forma immoral especialment en els últims anys gràcies a les polítiques neoliberals dictades per tots els governs. Per a “recuperar-nos” d'aquest robatori els mateixos governs han iniciat constants retallades als drets socials que estan

<7p>suposant la vulneració dels drets humans més fonamentals: salut, educació, treball, habitatge, alimentació... Els mercats financers (que tenen cares i noms) amb el beneplàcit dels governants han generat una crisi econòmica evitable.
En aquests dies el govern anuncia, entre mentida i opacitat, un rescat de milers de milions d’euros per part de la troica (FMI, BCE i Comissió Europea) per a sanejar  l'economia espanyola. Però aquest fons seguirà enriquint els amos i directius dels bancs i les grans empreses que estan implicats en la desesperació, pobresa i mort de persones i famílies.  Amb aquest rescat de la troica imposarà  mesures orientades a reduir encara més els drets de la població per aconseguir una mà d'obra barata, atemorida i sotmesa. D'aquesta forma s’agreuja el conflicte social. Perquè on hi ha pobresa no hi ha llibertat, i on no hi ha llibertat no hi ha pau.
Vivim, però, també entre persones i col·lectius compromesos amb la justícia. Les accions per la defensa de la sanitat, l’educació, els serveis socials públics i de qualitat són constantment organitzades per moviments socials, professionals, sindicats, associacions i usuaris. Es duu a terme una iniciativa legislativa popular per la dació en pagament contra una llei injusta. La població desnonada s’organitza i reallotja en habitatges buits. Els moviments socials convoquen a denunciar les situacions inhumanes de la classe treballadora: el jovent, les dones  discriminades, persones immigrades sense drets, les persones aturades sense subsidi... Totes les lluites, unides a la solidaritat familiar i veïnal, apaigava el dolor i el converteix en esperança.
Nosaltres, dones i homes creients i seguidors de Jesús de Natzaret, entenem que la persona, especialment la més desfavorida, ha de ser el centre i motiu de tota activitat humana; que l'economia, la política, el treball i la cultura han d'estar al servei de les persones i el bé comú.
Per això ens comprometem i animem a totes les persones a desobeir lleis injustes, a buscar col·lectivament solucions als problemes col·lectius des de l’equitat i la fraternitat: a participar activament en els grups que denuncien la injustícia, en les plataformes sindicals que lluiten pels drets de les persones treballadores, en les cooperatives i entitats que treballen per l'economia solidària i el repartiment de la riquesa, en els espais on es creen alternatives de vida que trenquen amb les lleis del neoliberalisme, en els col·lectius que cerquen una organització política d'autèntica democràcia i en els moviments que lluiten perquè qui ha propiciat aquesta crisi i s'ha beneficiat amb el dolor aliè respongui davant el poble.
Assemblea Germanor Obrera d’Acció Catòlica Barcelona-St. Feliu