dimarts, 13 de gener del 2015

NO MALTRACTIS NI OPRIMEIXIS ELS IMMIGRANTS

JORNADA MUNDIAL DE LES MIGRACIONS 2015


El Papa Francesc ha posat títol a la diada amb el lema “Església sense fronteres mare de tots” en un missatge transmès el setembre passat, expressament, per a la Jornada d’aquest 2015. En aquest escrit convida a conèixer el rostre d’aquells que sofreixen, sobretot en les “víctimes de les noves formes de pobresa i esclavitud” citant l’Evangeli de Mateu: El Senyor diu: «Vaig tenir fam i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir, vaig estar despullat i em vau vestir, malalt i em vau visitar, a la presó i vinguéreu a veure» (Mt 25, 35-36).





La GOAC us convida a participar en aquesta vetlla de pregària com a mostra de solidaritat amb les persones immigrades, que pateixen les lleis injustes, i com a demanda d'una actitud d'acollida sense fronteres.

El proper dissabte 17 de gener a les 19:00, el grup de voluntaris del CIE de BCN i la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants, convoquen una vetlla de pregària davant el CIE de Zona Franca. 

Les vigílies de la Jornada Mundial de l'Emigrant i el Refugiat, volen ser un acte de solidaritat amb les víctimes de les polítiques migratòries d'Europa i l'Estat espanyol, i alhora una denúncia d'aquestes polítiques que comporten tants sofriments. El Centre d'Internament per a Estrangers és un símbol d'aquestes polítiques, doncs s'internen persones pel fet de no tenir papers.





Com arribar al CIE de Zona Franca?
En transport públic- Autobús 109 a Pl. Espanya, deixa al carrer D amb el carrer 4. Cal caminar fins al carrer E.
- Autobús 21 des de Paral·lel 79 (entre Ronda Sant Pau i Comte Borrell). Deixa al carrer 4, entre D i E, cal caminar fins al carrer E.
- Autobús 110 des de l'Estació d'Av Carrilet passant per Rambla de Marina a Bellvitge. Deixa al carrer 4, cal caminar fins al carrer E.

En transport privat- Per la Ronda Litoral:
1. Sortir per la sortida Passeig de la Zona Franca/Zona Franca/ZAL.
2. NO girar cap al Passeig de la Zona Franca sinó seguir recte seguint el cartell Zona Franca/ZAL que fa passar sota la Ronda Litoral.
3. Seguir la indicació ZAL que fa girar cap a la dreta. És el carrer A que va en paral·lel sota unes vies de tren. Es passa per davant de la SEAT i en la rotonda on es veu un edifici alt de color groc de CESPA, s'ha de girar a la dreta. Més enllà s'arriba a una gran rotonda amb illa central urbanitzada, girar a l'esquerra cap al carrer E.
4. Al carrer E després de creuar el carrer 4 en una altra rotonda sense illa central hi ha el CIE que es distingeix per una garita blava i blanca amb sostre piramidal bastant alta. Al mur exterior hi ha escrit "Centro de Internamiento de Extranjeros Barcelona".