dijous, 15 de novembre del 2018


TREBALL DIGNE, TREBALL DECENT?

Per la justícia i la humanització del treball


El passat dijous 8 de novembre de 2018, va celebrar-se una taula rodona a Olesa de Montserrat amb aquest lema.



Van participar-hi: Càritas de la localitat (que organitzava l’acte), la JOC, la GOAC, el sindicat local ULT (Unió Lliure de Treballadors) i el responsable de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa.

La intervenció per part de la GOAC (amb el suport d’un audiovisual) va estar preparada a partir de les aportacions de l’equip d’iniciació; alguns materials com ara el quadernet del sector de precarietat de la GOAC «Treballes en precari?» o l’entrevista de Noticias Obreras a Yayo Herrero; l’experiència acumulada al voltant de la Jornada mundial pel treball decent (la goacista Èrika Fabregat Muñoz, des de la Pastoral Obrera, va enviar-nos fotos i manifests de les diferents edicions), i un material de l’antic equip Hèlix «Ensenyances socials de l’Església Catòlica sobre el treball humà».

La Comunitat Minera Olesana (la societat cooperativa que subministra l’aigua a la població des de fa 150 anys) ens va cedir la seva sala d’actes.

A l’equip Montserratí d’iniciació a la GOAC, vam avaluar i aprofundir posteriorment els continguts i aspectes fonamentals d’aquesta taula rodona. Vèiem positiva l’assistència; la presència pública de la JOC i de la GOAC; la relació que ja tenim –i que incrementarem– amb les persones que van assistir-hi i amb aquelles que per diferents motius no van poder ser-hi. Valoràvem també que més endavant podríem fer coses semblants a altres espais de diversos col·lectius i associacions d’Olesa i de la comarca.


Una abraçada en Crist obrer,

Equip Montserratí d’iniciació a la GOAC
Olesa de Montserrat