divendres, 29 de gener del 2021

 

 Butlletí núm.10 (28 de gener de 2020) de la Plataforma d'entitats cristianes amb els immigrants 



No badar, refer-se

 

En molts sentits com a societat estem tocats. El confinament ja sigui el total que vam viure al març, ja sigui el que ens toca viure ara amb diferents restriccions, ha limitat molt la nostra capacitat de reacció davant coses que ens estan passant. D’alguna manera ens ha tancat també més en nosaltres mateixos, preocupats per no contagiar-nos o per veure com ens en sortirem econòmicament. En aquestes circumstàncies l’instint de supervivència es dispara, i correm el risc d’oblidar-nos de la situació que viuen aquelles persones que ja de per si pateixen la “normalitat” de la injustícia, la pobresa i/o la discriminació racial i legal. 

Hauríem de ser capaços de refer-nos, de sortir, d’aixecar el cap i tornar a mirar el que ens envolta; de posar la mirada en els qui més pateixen; de solidaritzar-nos i empatitzar amb el seu dolor; de denunciar allò que els oprimeix… No podem badar. Hi ha qui vol aprofitar tot aquest atordiment per retallar drets i això no ho podem permetre. 


Fotografia del web de la Diòcesis de Palencia

Campanyes 

Campanya #UnCallejónSinSalida
 

La Federació d’entitats amb projectes i pisos assistits (FEPA), una entitat que acull a joves sense suport familiar, ha endegat una campanya per denunciar la situació que viuen els joves extutelats estrangers. Arrel d’una recent sentència del Tribunal Suprem se’ls demana a quests joves que acreditin comptar amb mitjans de vida propis per a la renovació del seu permís de residència no lucrativa. Aquests i aquestes joves acabaran estant, inevitablement, en situació d’irregularitat i sense possibilitats d’integrar-se social ni laboralment, abocats a una vida de vulnerabilitat, sense recursos ni oportunitats. Paco Sanz de la FEPA va venir a explicar-los la situació a la darrera reunió de la Plataforma del passat dijous. Arrel d’això com a Plataforma ens hem adherit al manifest de la campanya.  Més info.

 

 


Vetlla de pregària davant el CIE 

 El grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium ha convocat una vetlla de pregària davant el CIE de la Zona Franca de Barcelona pel proper dissabte 30 de gener a les 18h. Aquest any la situació del centre d’internament s’ha vist agreujada per la pandèmia. Després de mesos tancat, va reobrir el 5 d’octubre, i ho va fer sense possibilitat de visitar per part de persones i entitats. Aquesta serà la 7a edició de la vetlla, amb un format presencial i online. Es llegiran històries de vida d’algunes de les persones acompanyades al llarg de l’any passat, així com textos sagrats de diferents tradicions religioses, al llarg d’una vetlla reivindicativa i contemplativa. La vetlla compta amb l’adhesió de 58 entitats. L’aforament presencial ja és complert però pots inscriure’t per seguir-la des de casa   Més info. 

 

 

 

Per a saber més...

Ressons de la campanya #UnCallejónSinSalida

Diversos mitjans s’han fet ressò de la campanya organitzada per la FEPA   Més info.

Limitació d'accés a les ajudes als sol·licitants d'asil

Des de l’1 de gener, aquelles persones que sol·liciten asil a Espanya no podran accedir a tota la cobertura del programa d’acollida fins que es resolgui favorablement la seva petició. Aquesta mesura deixarà penjades moltes persones que fins ara poden acollir-se a alguns ajuts i n’augmentarà la seva vulnerabilitat  Més info. 

 

Vides deportadas
Diumenge passat 24 de gener, el programa 30’ de TV3 es va dedicar a les deportacions de persones migrades en situació irregular. el podeu tornar a veure en aquest enllaç

 

Agenda
  • Dissabte 30 de gener a les 18h. Vetlla de pregària davant el CIE (presencial i online)
  • Dijous 18 de febrer a les 16:30.  Reunió del la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants (online)

 
Contacteu amb nosaltres
Plataforma d'entitats cristianes amb els immigrants
Tel. 93 317 63 97
Correu electrònic platafcristimmigració@gmail.com
Si voleu rebre el Butlletí escriviu-nos a platafcristimmigració@gmail.com
o truqueu al 93 317 63 97
RESPONSABLE DE LA INFORMACIÓ DEL NEWSLETTER BUTLLETÍ DE LA PLATAFORMA Plataforma d'entitats cristianes amo els immigrants  amb domicili a Barcelona c/ Sant Pau,99 i correu electrònic platafcristimmigració@gmail.com
FINALITAT DEL NEWSLETTER BUTLLETÍ DE LA PLATAFORMA :  l’enviament d’informacions i comunicacions de la Plataforma d'entitats cristianes amb els immigrants.
DRETS: Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i a no ser sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.
MÉS INFORMACIÓ https://www.esglesiabarcelona.cat/es/politica-de-proteccion-de-datos-de-caracter-personal/