dijous, 27 d’octubre del 2011

Solidaritat amb el local ocupat 15 O

La GOAC de Barcelona-St. Feliu volem manifestar la nostra solidaritat amb la ocupació i l'ús social de l'espai ocupat.
Des del nostre compromis amb el món obrer i las i els empobrits, seguirem lluitant junts, dia a dia, en la construcció d'un altre món amb justícia.




El moviment 15-M ha ocupat un edifici amb diferents famílies desnonades a la zona de Nou barris després de la gegantina manifestació celebrada als carrers de Barcelona. L'acció s'ha desenvolupat en el marc de la consigna: "De la indignació a l'acció".



L'acció ha estat possible gràcies a la formació d'una columna de més de 2000 persones que ha arrencat del final de la manifestació a Arc de Triomf. Des d'allà, s'han dirigit amb metro fins a la parada de Llucmajor per tal d'efectuar una acció per donar una resposta concreta als més de vint desnonaments diaris que hi ha a la ciutat de Barcelona.

L'edifici es troba al barri de Verdum, a Nou Barris, una de les zones més castigades econòmicament de Barcelona, on les xifres d'atur arriben al 40% i els desnonaments s'han fet tristament habituals. L'edifici ocupat, complirà la funció d'habitatge per deu famílies desnonades d'altres llars i, a més, comptarà amb un espai social als baixos de la finca, on es projecten cooperatives de treball i tallers autogestionats.
L'edifici del carrer Almagro 2-4, propietat d'una constructora embargada, era un altre edifici buit que acabaria en mans de la banca. Davant d'una situació d'emergència com l'actual i de la inoperància de les institucions, mesures excepcionals com aquesta esdevenen necessàries i totalment legítimes.
No som mercaderia en mans de polítics i banquers.
El 15 d'octubre, hem passat de la indignació a l'acció!