dimarts, 22 d’octubre del 2019



COMUNICAT DE LA GOAC DAVANT ELS FETS VISCUTS AQUESTS DARRERS DIES A CATALUNYA









Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna a líders polítics i socials fins un total de 99 anys de presó, l’Assemblea Diocesana de la GOAC-Germanor Obrera d'Acció Catòlica de Barcelona i Sant Feliu volem expressar:

El nostre rebuig a unes condemnes que volen penalitzar la mobilització social i política que sempre han estat i seran eines de lluita i avenç per a la ciutadania.

La nostra solidaritat i recolzament cap a les persones i familiars que fruit d'aquesta sentència avui estan patint.

Aquesta sentència no ajuda a la solució del conflicte polític existent, i obre un escenari d'incertesa i tensions que estan generant una ruptura de la convivència.

Denunciar que el nostre sistema democràtic pateix avui un esgotament que impossibilita donar sortides a les diverses propostes polítiques i socials.

Davant del desenvolupament de les mobilitzacions volem denunciar la estratègia planificada i reaccionària de criminalitzar l’àmplia resposta pacífica, ha acabat provocant reaccions violentes.

Reclamem a les institucions que actuïn per garantir el dret i la seguretat de les persones que participen de les diverses protestes.

Des de la GOAC ens refermem en el fet que la solució passa per l'exercici valent de la política, el diàleg, el pacte i el respecte a la diversitat d'opinions i posicionaments polítics.

Des de la nostra missió d'evangelització en el món obrer, i des del nostre ser Església i la nostra presència en diversos moviments i plataformes socials i polítiques, les i els militants de la GOAC es comprometen a continuar implicades i implicats per la millora de la vida de les persones treballadores i la defensa dels drets humans i les llibertats.



Assemblea Diocesana de Barcelona-Sant Feliu
20 d’octubre de 2019