dilluns, 15 de març del 2021

La GOAC celebra la Quaresma en el marc del 75è. aniversari del naixement de l'HOAC


En el marc del 75è aniversari del naixement de l'HOAC
La GOAC de Barcelona i Sant Feliu va celebrar el recés de Quaresma


- Ponència sobre el procés recorregut per Rovirosa de la conversió a Crist a la conversió al món obrer, d'evangelitzador a evangelitzat

 

- Eucaristia (IV diumenge de Quaresma)

 


Matí del diumenge 14 de març de 2021, unes persones des de casa, la resta al claustre de Sant Pau de Camp de Barcelona, la GOAC de Barcelona i Sant Feliu i simpatitzants vam celebrar el recés de Quaresma.

Ens van acompanyar també la presidenta de l'ACO, Maria Martínez Rojas, i el nostre germà responsable de Formació a la Comissió Permanent de l'HOAC, Berchmans Garrido Pérez. Per a la reflexió vam comptar amb el militant Miguel Ángel Hernández Silva. Ens va parlar des del més pregon sobre "Els trets principals de la conversió de Guillem Rovirosa i Albet".


Compartim aquí el resum de les paraules de Miguel Ángel i, junt amb elles, les preguntes que la Secció d'Animació de la Fe de la GOAC ens va convidar a portar a l'ànima:


A Guillem la trobada amb Jesucrist, la fe, el va marcar definitivament. La seva conversió a Crist portava en germen una segona conversió: la conversió als pobres que més tard es concretaria en la conversió al món obrer. També aquesta conversió va seguir un procés lent de maduració que va culminar en la seva entrega a la posada en marxa de l'HOAC.


La personalització de Crist, que Rovirosa ha experimentat en la seva conversió, ens la proposa com a experiència de fe.


Pregunta't, tal com ho va fer Rovirosa, si ets conscient de l'amor de Déu. No si tens una o altra idea sobre Déu. No si saps determinades nocions sobre Déu. Ni tan sols si saps oracions que dir-l’hi. 


Pregunta't si experimentes de veritat que Déu t'estima. Si experimentes la immensitat del seu amor entranyable que el porta a oferir-se per tu. Si ets conscient d'aquesta ofrena contínua de Déu per tu. I si no ho ets, què t’obstaculitza?


La teva experiència de trobada amb Jesús, està marcant la teva vida? És l'eix de la teva fe, de la teva existència?


Durant la seva estada a la presó, va poder experimentar la tragèdia de la condició obrera i de la militància obrera. Allà va comprendre plenament el que havia de ser l'apostolat obrer. El trist destí d'aquells militants obrers, honrats d’allò més, va ser l'impuls decisiu de la seva conversió a la classe obrera i el moviment obrer. A la presó va fer amistat amb alguns militants que no el van oblidar mai i que més tard van engrossir les files de l'HOAC.


Que Rovirosa decidís "fer-se un especialista en Crist" no tindria més transcendència si no hagués estat per la forma en què ho va realitzar. El veritablement important és que va descobrir el rostre de Crist en el rostre de la gent explotada i empobrida; va unir la causa de Jesús i de la seva Església a la causa del món obrer; va renunciar a tot el que no estigués orientat a anunciar l'Evangeli en el món obrer.


Rovirosa va experimentar l’encontre personal amb Jesucrist que viu ressuscitat en la seva Església. Des d'aquí es planteja la seva vida. Això és la conversió. Un procés que s'inicia un dia i que no pot acabar mai. Aquest goig de la troballa del tresor amagat pren en ell i el seu únic desig és ajudar a que altres, homes i dones del camp del treball, el trobin i es comprometin en la transformació de la realitat d'injustícies que ha patit i patim el món obrer.


Està la teva vida orientada a unir la causa de Jesús a la causa del món obrer? Quins elements de la teva vida preparen el teu encontre amb el món obrer? Com potenciar aquestes dues trobades?



Amb el sabor del perdó i dels reptes personals i comunitaris, vam acudir a l'eucaristia, que ens va acabar d'alimentar i ens va rellançar a l'actuar: a l'entusiasta crit rovirosià "Fins demà a l'altar!".