dilluns, 20 de setembre del 2021

COMUNICAT - Assemblea Diocesana d’inici de curs i del bienni 2021-2023

 18 i 19 de setembre

Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà (Mt 5, 6)


Nosaltres, militants de la Germanor Obrera d'Acció Catòlica de Barcelona - Sant Feliu (GOAC), compartim la joia de l’Assemblea Diocesana que acabem de celebrar. La trobada ha estat amarada d’un ambient de pregària i confiança en el Bon Déu de Jesús; de reconeixement a les persones que ens han precedit (75è. Aniversari de l’HOAC); d’implicació en la planificació que hem debatut i aprovat, i d’entusiasme rovirosià per acompanyar i deixar-nos acompanyar més que mai de las germanes i germans del món treballador... avui tan castigat. 

També hem agraït el bé que ens fan les persones i comunitats originàries que cuiden amorosament el Planeta, així com aquelles que pertanyen al món de la ciència i ens acosten les consciències a la situació d’emergència climàtica que vivim.

 Per tant, davant els esdeveniments que estem presenciant, al nostre món occidental, d’un creixement continu i insostenible i de deshumanització i dany irreversible a la natura, amb el millor ànim de contribuir a l’equitat social i la cura de l’obra creadora de Déu, volem expressar el nostre rebuig a l'ampliació de l’aeroport de Barcelona i de qualsevol altre activitat o infraestructura aeroportuària. 

Així doncs, ens pronunciem a favor de les mobilitzacions que, com ara la d’avui, es fan per la defensa de l’entorn, la salut i la vida, i la serena convivència de tots els éssers. 

Convidem tothom a obrir-nos a aquelles reflexions i propostes per posar l'economia al servei del medi ambient i les persones. No pas, al contrari. 

I ens comprometem de manera solidària a ser llevat dins la pasta a favor de la justícia climàtica i la transformació social en tots els àmbits i llocs on fem vida (món del treball, barris, associacions, col·lectius...). 

Tot plegat ho fem com a moviment d’Església (d’Acció Catòlica en la Pastoral Obrera), format per homes i dones del món obrer, en acció fraternal-sororal dels nostres cors, les nostres ments i les nostres mans.


GOAC Barcelona-Sant Feliu