dissabte, 25 de setembre del 2021

La GOAC felicita els treballadors i treballadores de COTRONIC i llurs famílies

 L’empresa subcontractada de «Telefónica», COTRONIC, dificulta les vagues i les protestes laborals que la seva plantilla realitza perquè les condicions de treball són insuportables.

Membres de la GOAC del sector de les telecomunicacions els hi acompanyen. I tota la GOAC, tal com va passar a l’església de Santa Madrona de Barcelona el darrer Primer de Maig, els defensa i felicita per la seva generosa «lluita» i pels avenços que estan fent.




Recentment, l’empresa ha estat condemnada pel jutjat social núm. 3 de Sabadell (Barcelona). En aquesta font se’n troben els detalls, dels fets i les causes de la sanció a COTRONIC:


COTRONIC condemnada a indemnitzar dos treballadors amb 10.000€ i 6.251€, als quals havia sancionat injustament per sol·licitar Plataforma Elevadora per Treballs en Altura



No fa ni un dia que la justícia condemnava a COTRONIC a retirar una sanció imposada injustament i a indemnitzar amb 6251€ un treballador de Barcelona, quan ens despertem amb un altre nou cop contra l'empresa pel mateix motiu, negativa empresarial a l'ús de Plataforma Elevadora (des d'ara PEMP).


El jutjat social núm. 3 de Sabadell (Barcelona) ha condemnat a COTRONIC a indemnitzar dos treballadors amb 10.000 i 6.251 euros respectivament per vulnerar els seus drets fonamentals perquè van sol·licitar una PEMP per a realitzar treballs en alçada en pals de telefònics. La ocupadora també haurà de retornar íntegrament els 15 dies sense feina i sou pels quals van ser sancionats injustament.


La indemnització d'un dels treballadors és més elevada perquè és membre de Comitè d'Empresa i dicta la magistrada "l'empresa va haver de complir amb les garanties previstes en art. 68ª) TRLET és a dir, l'obertura d'expedient contradictori en el qual havien de ser escoltats, a més de l'interessat, el comitè d'empresa". Resulta cínic que COTRONIC no reconegués aquest treballador com a membre de Comitè quan dos dies abans del judici per sanció, es celebrava un altre on l'empresa ho havia demandat per vaga il·legal i li sol·licitava 90.000 euros d'indemnització junt amb els seus companys del Comitè.