divendres, 24 de desembre de 2021

Butlletí de la Plataforma n 19 
Butlletí nº 19
23 de desembre de 2021


 Lleis que fan emmalaltir

Aquests dies es parla molt de malaltia mental i això és positiu. Per superar l’estigma cal parlar-ne, cal escoltar als protagonistes, les seves històries, el seu relat… La Marató de TV3 va dedicar-hi hores i hores el passat diumenge. En tota aquesta presentació s’hi va trobar a faltar una referència a aquelles estructures (lleis, polítiques etc…) que poden ser també generadores de malaltia mental perquè posen a les persones en una situació de pressió que pot acabar per trencar-les.  

Per exemple, quan es tanca algú en un Centre d’Internament i se l’aïlla del seu entorn. Quan es fa penjar del seu cap l’amenaça de l’expulsió que pot passar ara, en uns dies, o mai. Us imagineu l’ansietat que pot provocar tot això? O quan es manté algú en situació irregular durant mesos i anys havent d’acceptar unes condicions de treball precàries.

Sí, les lleis també fan emmalaltir, per això, lluitar contra elles és qüestió de justícia, i també de salut. 

Com que és el darrer butlletí abans de Nadal, desitjar-vos a totes i tots, un BON NADAL!

 

Imatge del Bisbat de Oriola-Alacant

Accions i Campanyes 


Obert el procés participatiu de la llei contra el racisme

El Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha obert un procés participatiu en la elaboració de la llei antirracista. Les preguntes i informació es poden llegir al portal que   faciliten amb aquest objectiu. Durant aquest curs el racisme és el  fil conductor de les sessions de la   Plataforma, resulta doncs especialment escaient aquesta iniciativa  de diàleg i compromís polític, i cal valorar-la molt positivament. Més info

 

Manifest en motiu del Dia del Migrant

El Moviment Mundial de Treballadors Cristians (MMTC), va presentar un manifest en motiu del Dia del Migrant. “Som moviments de treballadors i treballadores. Som molt conscients que la precarietat en què es troben les poblacions migrants els obliguen a treballar en condicions laborals sovint indignes. Aquesta situació també serveix per qüestionar els beneficis socials dels treballadors al país d'acollida i per dividir els treballadors entre ells. Actuar per i sobretot amb els migrants també vol dir actuar pels drets de tots els treballadors!». Més info.

 

Per a saber més...

Què celebrem en el Dia Internacional del Migrant?

Per explicar que es celebra el 18 de desembre la Fundació Migra Studium va publicar a la seva web un article on breument exposa els motius d’aquest diada. Més info 

 

Informe de l'Observatori de les discriminacions de Barcelona

En la darrera reunió de la Plataforma ens va acompanyar el Sr Albert Fagés, coordinador de l’Oficina per la No discriminació (OND) de l’Ajuntament de Barcelona. Allà se’ns va presentar l’Informe anual sobre discriminacions que elaboren i es van compartir possibilitats de col·laboració entre l’oficina i les entitats, en vistes a detectar les possibles discriminacions que es donen en l’àmbit de la ciutat de Barcelona, i on les persones migrants en són les més afectades. Podeu descarregar-vos l’informe aquí. 

 

 

Agenda
  • Dijous 20 de gener de 16:30 a 18:00.  Reunió de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants. Lloc:  Sant Pau del Camp, (c. Sant Pau 99)
  • Dilluns 7 de febrer a les 18:30 dins el cicle els Dilluns dels DDHH  Migracions i discurs d'odi  Lloc: Cristianisme i Justícia,  (c. Roger de Llúria, 13)
Contacteu amb nosaltres
Plataforma d'entitats cristianes amb els immigrants
Tel. 93 317 63 97
Correu electrònic platafcristimmigració@gmail.com
Si voleu rebre el Butlletí escriviu-nos a platafcristimmigració@gmail.com
o truqueu al 93 317 63 97
RESPONSABLE DE LA INFORMACIÓ DEL NEWSLETTER BUTLLETÍ DE LA PLATAFORMA Plataforma d'entitats cristianes amo els immigrants  amb domicili a Barcelona c/ Sant Pau,99 i correu electrònic platafcristimmigració@gmail.com
FINALITAT DEL NEWSLETTER BUTLLETÍ DE LA PLATAFORMA :  l’enviament d’informacions i comunicacions de la Plataforma d'entitats cristianes amb els immigrants.
DRETS: Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades i a no ser sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.
MÉS INFORMACIÓ https://www.esglesiabarcelona.cat/es/politica-de-proteccion-de-datos-de-caracter-personal/