dilluns, 7 de març del 2022

Ahir la GOAC va participar en la concentració convocada per la Plataforma Alcem la Veu

Fem a mans el comunicat de la Plataforma:

https://www.alcemlaveu.org/post/a-l-esgl%C3%A9sia-amb-veu-i-vot-avui-6-de-mar%C3%A7-tornem-a-al%C3%A7ar-la-veu


D’altra banda, donem difusió en català a la crònica realitzada ahir per Europa Press

Gairebé 200 persones exigeixen en Barcelona "igualtat" per a la dona a l'Església

Gairebé 200 persones -majoritàriament dones- s'han concentrat aquest diumenge a la plaça de la Catedral de Barcelona convocades per la coordinadora Alcem la Veu, per exigir "la dignitat i la igualtat de les dones a l'Església", com proclamava la principal pancarta desplegada.


Les altres pancartes incloïen el lema de la mobilització, 'A l'Església amb veu i vot', i les persones que han anat llegint el manifest han demanat “una Església alliberada d'estereotips” que deconstrueixi tant les estructures eclesials injustes com les relacions de subordinació, textualment.


Les han representat en una estructura piramidal composta de peces amb etiquetes com ara "sexisme", "sectarisme", "imposició", "domini", "opulència" o "desconfiança", que posteriorment han repartit per les escales de la catedral per simbolitzar l’Església horitzontal i igualitària que reivindiquen, i han col·locat cartells com a "transparència", "vot" o "sororitat".

Han criticat que "el patriarcat ofega i mata a tot arreu i l'Església no està exempta d'aquesta pandèmia", i han animat a acudir a les mobilitzacions previstes per al 8 de Març.


També han exigit "justícia i reparació" per a les víctimes d'abusos a l'Església, en referència als nens i joves, però també a les dones adultes, la realitat de les quals consideren més invisible.


Els concentrats han corejat càntics en català com 'Amb vot, amb veu, així ens vol Déu', 'No més homes prenent les decisions', 'Netejar i posar flors que ho facin els senyors' i 'Visca l'Església feminista'.


Han destacat també que hi ha concentracions convocades per a aquest mateix diumenge en 17 ciutats més, com ara Madrid, Santiago de Compostel·la, Saragossa i Santander.


La monja Victòria Molins, present a la manifestació, ha declarat a Europa Press que "les dones només tenen visibilitat perquè de vegades són les úniques que són a les esglésies" però no tenen la veu i el vot que necessiten per complir amb el vessant de servei inherent a l'Església, ha dit.