dimarts, 12 d’octubre del 2021

EUCARISTIA PEL 75è. ANIVERSARI DE L’HOAC

 A la Basílica de Santa Maria de la Mar de Barcelona, aquest diumenge s'ha celebrat l'Eucaristia pel 75è. aniversari de l'HOAC, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona i president del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, Mons. Sergi Gordo Rodríguez.


Simpatitzants i militants de la GOAC van rebre l'acollida de la comunitat de la també coneguda com a catedral de la Mar, construïda gràcies a la fe, la determinació i el gran esforç de gent molt humil del barri de la Ribera de Barcelona, mariners, pescadors, carregadors del port, fusters, vidriers i altres obrers, al segle XIV.


El rector de Santa Maria de la Mar, Salvador Pié Ninot, i el consiliari de la GOAC de Barcelona, Ramiro Pampols Colomines, han concelebrat la cerimònia, a la qual també han assistit els infants juntament amb adultes de la parròquia i membres de l'Acció Catòlica General.


Va ser un acte molt participatiu, van prendre la paraula en el moment de la pregària universal els diferents col·lectius de la Pastoral Obrera Obrera de Barcelona. Així, a través de la veu d'una jocista i animadora del MIJAC, s'han elevat les aspiracions de la JOC sobre la joventut desocupada i precària; de l'ACO sobre les persones migrades, en veu del seu president; dels Capellans Obrers sobre els accidents laborals, en veu del consiliari; de les Religioses en Barris Obrers sobre la centralitat del que és profundament humà, en veu d'una religiosa activista de la PAH, i del Sector de Dones de la GOAC i dels Equips de Dolor també de la GOAC, a més de les de Pastoral Obrera de la diòcesi, compartides, aquestes últimes, per Liria Román López, la nova directora de la POB.


En un ambient fratern i inclusiu, el rector i el bisbe han tingut paraules entranyables i emotives cap a l’HOAC i el seu impulsor, Guillem Rovirosa i Albet, en procés de beatificació, el que sens dubte ha contribuït a donar a conèixer la tasca d'aquest moviment especialitzat d'Acció Catòlica que en aquest any celebra els seus 75 anys d'existència.


La col·lecta de l'assemblea celebrant s'ha dedicat a un projecte de barri del Besòs, en concret al menjador solidari cofundat per la Merche Rodríguez Maurin, qui va intervenir per explicar la tasca que porten a terme. També s'ha regalat a les persones assistents, com a record de l'acte, un marcador de llibre amb l'Oració a Jesús Obrer.


A la foto final de família es troben, al costat de la GOAC barcelonina i de Sant Feliu, aquesta responsable del menjador solidari, sacerdots de la Pastoral Obrera, així com religioses Javerianas, Salesianes i Germanetes de l'Assumpció, a més de conegudes teòlogues com Neus Forcano i Aparicio i Teresa Forcades i Vila.


Un dia de joia, d’animació de la fe i d’animació, alhora, del compromís obrer-cristià!

211010 homilia papa Francesc.pdf